• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Ambassadörgalan en bra start på helgen.

    Upplagd av Tage Gripenstam On 14:59
    Nu har vi politiker i Södertälje gjort en överenskommelse för budgeten 2009. Jag är nöjd med förhandlingen både internt i alliansen och med det som sen blev slutresultatet.
    Trygghetssatsningen på 7,5 mkr och ett förbättrat arbete för att följa våra elever från tidiga år så att de inte ska behöva bli efter i skolan är viktiga.

    Men också att vi gör ytterligare insatser för miljön och klimatet, det senare är att det blir en satsning på solenergi och solvärme både i kommunens egna lokaler och till allmänheten då vi tar bort avgifterna för solfångaranläggningar.

    Miljön handlar i överenskommelsen om vår närmiljö, en kampanj "Håll Södertälje rent" ska genonmföras 2009 på flera språk och våra sorteringsstationer ska få infomationsskyltar på flera språk.

    Äntligen byggs Hölös idrottshall 2 år försenat av s-v-mp dåliga styrning av kultur- och fritidsnämnden. Nytt för i år är att vi äntligen fått till ett bidrag till bygdegårdsföreningarna som ska underlätta att vi även i fortsättningen har samlingslokaler tillgångliga i hela kommunen för alla.

    Finanskrisen
    Centerpartiet, det vill säga jag själv och min medarbetare Elisa, reagerade snabbt och la ett förslag till kommunstyrelsen att omgående inrätta en krisgrupp som under en tid framåt ska följa och agera för att möta och dämpa konsekvenserna av krisen i Södertälje. KSAU dvs alla gruppledarna i ks har nu fått uppdraget och kommunförvaltningens ledning med direktörerna i spetsen har fått omfattande uppdrag för att följa, rapportera och föreslå åtgärder löpande under krisen. Med andra ord vårt förslag föll väl ut.

    Helgen
    är full av aktiviteter, fredagen startar med årets ambassadörsgala, mycket trevligt, extra trevligt att Mona Collins son Lasse Karlsson blev utsedd till ambassadör i år. På lördag firar Lennart Ygstedt sin 60 årsdag och jag ska försöka åka förbi en snabbis då min bror firar 40 samma dag. Söndagen blir det att hämta lite möbler och annat bestyr.

    Trevlig helg

    0 Response to "Ambassadörgalan en bra start på helgen."