• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Flytt och landstingsfullmäktige

    Upplagd av Tage Gripenstam On 22:51
    Hej
    Efter hemkomsten från Åbo, tidigt Söndag morgon blev det en dag med vardagsbestyr. Nya tätningslister i fönstren, lite trädgårdsarbete, men annars en lugn dag tillsammanans med Regiana. Kollade att morsan mådde bra också.

    Måndag, en spännande inflyttningsdag i nya stadshuset, nu var alla drygt 400 medarbetare på plats. LT kom på besök. Dagen slutade med ett framtidsinriktat möte om att försöka starta ett Leaderområde i Södertälje. Det handlar om att få EU pengar för att kunna satsa på landsbygdsutveckling, nytt företagande i våra fyra kommundelar och att få möjligheten att lära de som bor i staden främst ungdomar mer om landsbygden. Som politiker med intresse för kommundelarna känns det självklart att vara med och arbeta för utvecklingen där.

    Tisdag, landstingsfullmäktige, dagens viktigaste punkt var att fatta beslut om flerårsavtal för våra sjukhus så att de ska få bra planeringsförutsättningar. Allt för att vi invånare ska få en mycket bra vård för våra skattepengar (som är begränsade).
    Nu är det kväll, sent, och jag förbereder mig för ett revisionsmöte imorgon i Hölö-Mörkö församlingar. Eftermiddagen blir i Sundbyberg där jag ska träffa Stefan Bergström, centerpartiets gruppledare och vi ska besöka kollektivtrafikpunkter bland annat vid Kymlinge naturområde det ska blir roligt med studiebesök. Kvällen avslutas med ett nytt sammanträde i Stockholm.

    Vi hörs

    1 Response to "Flytt och landstingsfullmäktige"

    1. Är det beslutat att ni ska få EU-pengar till att utveckla landsbygden, eller ska ni söka dem? Oavsett vilket, så är det viktigt att vi har en levande landsbygd och det är bra att ni arbetar med frågan.