• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Kvällarna, helgerna och SL i Hölö- Mörkö

    Upplagd av Tage Gripenstam On 10:11
    Kvällarna och helgerna är fulla av aktiviteter ända fram till julveckan. Igår genomförde centerpartiet i Hölö-Mörkö en informations- och diskussionskväll om kollektivtrafiken till och från kommundelen.

    SL och Hölö-Mörkö
    Vi var 25 intresserade personer som diskuterade pendeltåg och varför det är svårt förverkliga ett krav och önskemål om ett införande från många av oss boende. det enkla svaret är att det går bara att få in ett pendeltåg i timmen på spåret och då med oregelbunden tidtabell, ett dåligt alternativ för de flesta.

    Nej kvällen slutsats var att fortsätta arbeta för tåg (gärna pendeltåg) men troligare regionaltågsstopp och utveckla direktbusslinjerna. Helst fler för att minska restiden och göra bussen intressant att åka med, men också både se över tidtabellspassningar vid byten och att bättre marknadsföra att direktlinjerna finns. Jag själv och Mikael Eriksson från SL tar med oss kvällens heta diskussioner i vårt kommande arbete.

    Några nedslag de kommande dagarna
    Ikväll blir det arbetslivsnämnd men också bowling med centergruppen en trevlig avslutning på året.

    I helgen blir det flygbladsutdelning, avslutning med Hölö-Mörkö församlingar, vill passa på att påminna om att ett besök under helgerna på en mässa är en skön avkoppling och en stund för eftertänksamhet och glädje.

    Söndagen blir det demonstration för att St Gabriels kloster i Midyat ska få behålla sin mark och att den inte beslagtas av den turkiska staten, låt det bli en rättvis rättegång. Äntligen inviger RFSL sin nya lokal, en lokal som de fått tack vare centerpartiets arbete.

    Lite annat,
    Som ni förstår är det ett roligt men intensivt arbetsår som går mot sitt slut och det ska bli skönt med lite julledigheter, men vi hörs innan dess.



    Förresten jag har återigen sett Mama Mia, Arn och dessutom den nya tecknade filmen Tingeling. Mama Mia är suverän, Arn är bra men avviker lite för mycket från böckerna, Tingeling var en helt ok tecknad film.



    Vill ni ha kommentarer kring något särskilt maila eller kommentera min blog.


    Tage

    0 Response to "Kvällarna, helgerna och SL i Hölö- Mörkö"