• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Hållbara städer

    Upplagd av Tage Gripenstam On 19:22
    Hållbara städer är ett intressant område. Klimatanpassad stad ställer stora utmaningar på politiken, men det är viktigt att komma ihåg att stad och land går hand i hand. Utan matförsörjning och tillgång till natur är det svårt att se hur en Hållbar stad ska kunna förverkligas.
    I måndags fick vi se exempel på passivhus med 300 lgh som byggs i Kina och idag berättade under ett seminarium både Västerås och Örebro om sitt arbete och vi fick exempel på framgångsrikt arbete i Växiö, särkilt när det gäller förtätning av staden (istället för att bygga fler sateliter utanför) och utvecklingen av trähus som ett modernt och miljöriktigt sätt att bygga både hus och anläggningar, mycket spännande.
    Äntligen börjar alltfler stadsplanerare, arkitekter med flera att utgå från människans behov när staden ska utvecklas inte de befintliga systemen eller som det varit tidigare, att vi bygger i ett systemtänkande sen får människorna anpassas till det.

    0 Response to "Hållbara städer"