• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Måndag morgon 12 januari

    Upplagd av Tage Gripenstam On 07:39
    God fortsättning på det nya året.

    Jag sitter nu på tåget till Göteborg för att delta i en arbetsgrupp inför EP-valet. Idag startar det nya arbetsåret på allvar, jag var visserligen inne och tog ett tag i torsdags förra veckan.

    Även om världsläget oroar med finanskris, krig i MellanÖstern och FN signalerar nya svårigheter för våra vänner från Irak så har det på det privata planet varit en bra ledighet.

    Nyårsafton skedde i mångfaldens tecken med massor av champagne, capirinha, musik, sång och glädje. Av 11 vuxna personer var 6 mer eller mindre proffesionella musiker och sångare från 4 olika länder. Det var länge sedan en nyårsafton var så fantastisk. Passade dessutom på att läsa en Homan deckare, jag älskar den där figuren med sin antikhandel i Gamla stan som ständigt snubblar in i olika svårigheter, en annan klassiker var att återigen se om filmfavoriten sagan om ringen.

    FN har bett alla flyktingmottagande länder att avvakta med hemtransport av de flyktingar som som fått avslag och som ska åka tillbaka till Irak. Läget skapar naturligtvis ångest och förtvivlan hos de många som nu är hänvisade till att återvända till ett land där de riskerar att bli förföljda, inte har något att återvända till och misären kan förväntas bli stor. Även om det stora antalet flyktingar i Södertälje är ett problem eftersom det är svårt att ge alla en bra start i Sverige, hoppas jag att regeringen tar sitt förnuft till fånga av humana skäl och avvaktar med utvisningarna.

    1 Response to "Måndag morgon 12 januari"

    1. lassewiberg Said,

      fortsätt kämpa tage, kämpa för hållbar och hållbarhet, spårtrafik och ett bättre södertälje. när tror och hoppas du att vi får se resultatet av ditt idoga kämpande?

      /lasse