• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Lyssna till Hölö-Mörkö

    Upplagd av Tage Gripenstam On 14:52
    Publicerad i LTs debattsida 29 maj 2009



    I ett samhälle som Hölö-Mörkö, har hembygdsföreningens verksamhet stor betydelse för invånarna och deras familjer. Människors makt och möjligheter att påverka sina livsbetingelser har en avgörande betydelse för hälsan. Att öka människors delaktighet i samhällslivet är ett av de viktigaste nationella folkhälsomålen. Flera av de kultur- och folkhälsopolitiska målen tar sikte människors delaktighet och inflytande i samhället.


    Kulturen
    ger medel för människor att uttrycka sin mening, att påverka, ifrågasätta och förändra. (Ur Kulturrådets strategi för arbetet med kultur och folkhälsa 2005–2007) Hölö-Mörkö hembygdsförening driver en omfattande programverksamhet med torpcirklar, andra studiegrupper, föreläsningsserier, utställningar och mycket annat.Med en positiv inverkan utvecklingen av samhället har föreningen bidragit till en kreativ miljö.

    En
    uppsägning av föreningens lokal riskerar föreningens framtid och kommer att leda till att en del av Hölö-Mörkös attraktionskraft försvinner. Kultur- och fritidskontoret har fått i uppdrag att göra en lokalutredning som påverkar föreningens överlevnad och lägga fram förslag hur kommunen, med bland andra Telge Bostäder ska agera för att stödja föreningens verksamhet. Varför är den inte klar?

    Att
    sätta marknadspris saker och ting är inte alltid svaret våra olika behov i dagens samhälle. Centerpartiets bedömning av hembygds-föreningarnas verksamhet är att nyttan av sådan typ av verksamhet för invånarna i till exempel Hölö-Mörkö inte kan mätas i ekonomiska termer. Föreningens verksamhet är en samlingspunkt för många av oss och för våra familjer.

    I
    Centerpartiet vet vi att föreningen vill vara kvar i lokalerna. Resultatet av många års arbete, och placeringen nära kyrkan gör att många invånare tycker att hembygdsföreningen ska finnas kvar nuvarande plats varför lyssnar inte andra de rättmätiga önskemålen från medlemmar och intresserade.

    Varför
    frågar ni inte medlemmarna och övriga invånare i samhället hur de förhåller sig i frågan innan ni bestämmer er att säga upp dem från sina lokaler?


    Jag
    är redo att föra en diskussion om denna viktiga fråga med Eva Nygren, vd för Telge Bostäder och kommunledningen. Frågan ska inte avgöras av ekonomin.

    0 Response to "Lyssna till Hölö-Mörkö"