• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Gör rätt saker och förstärk resurserna i skolan

    Upplagd av Tage Gripenstam On 11:27

    Centerpartiet är berett att ta ansvar för skolan, Under Tomas Johanssons socialdemokratiska ledning har skolan fått en allt sämre ranking när vi jämförs med andra kommuner och måluppfyllelsen blir inte bättre.

    Det är dags, låt lärarna ägna sig åt eleverna och minska byråkratin och den administrativa tiden. En lärare som tvingas ägna sig åt onödigt pappersarbete får mindre tid till att hjälpa alla elever som inte uppfyller målen. Centerpartiet i Södertälje vill fokusera lärarrollen på det vi anser vara det egentliga uppdraget – att undervisa.

    Under flera år har fokus legat på att bygga nya fina förskolor och skolor efter den så kallade Södertäljemodellen. En modell som har fina pedagogiska målsättningar där lokalerna blir en resurs för att uppnå dessa.

    Just nu känns det som det bara blivit fina och ekonomiskt effektiva lokaler. Skolresultaten blir allt sämre och ingen vet om Södertäljes skolmodell ger några resultat. Det är dags att utvärdera modellen för att se om det ger de pedagogiska vinster som måste till för att eleverna ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i skolan och att lärarna får de bästa förutsättningarna för att ge eleverna den utbildning de har rätt att kräva.

    Centerpartiet oroar sig för de tuffa sparkrav som nu drabbar förskolan och skolan. Rubrikerna från Järna och det som sker på Hölöskolan förskräcker. Centerpartiet avsatte mer pengar i budgetförslaget för 2010 för förskola och skola än S-V-Mp, vilket skulle ha mildrat de konsekvenser som vi nu ser hända i spåren efter lågkonjunkturen och vanskötseln av kommunens ekonomi under de goda åren.

    0 Response to "Gör rätt saker och förstärk resurserna i skolan"