• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Anders Lago vägrar att hissa HBT flaggan i Södertälje!

    Upplagd av Tage Gripenstam On 19:49

    Anders Lago svarade idag på frågan från mig och Centerpartiet om det inte var dags för Södertälje kommun att visa att man stödjer HBT -gruppen i Södertälje.

    Centerpartiet menar att en stark symbolhandling vore att hissa mångfaldsflaggan (regnbågsflaggan) och att det naturligtvis vore det absolut bästa att göra det under Stockholm Pride, vilket skulle förstärka symboliken avsevärt.

    Anders Lago hänvisar återigen till flaggpolicyn, nu den nya, och menar att det är upp till organisationen Stockholm Pride att hyra flaggstängerna och flagga med mångfaldsflaggan.

    Anders Lago vill inte förstå att det handlar om att Södertälje kommun ska göra en egen handling för att stötta homo-, bi-, och transpersoner i Södertälje inte att vi ska stötta Stockholm Pride, dom fungerar alldeles utmärkt själva och behöver inget stöd från Södertälje kommun.

    Anders Lago räknar röster, gruppen är inte tillräckligt stor och stör röstfisket i andra grupper, annars hade flaggorna suttit där redan för tre år sedan.

    Anders Lago är rädd, för vad vet jag inte men att han gör många en otjänst när han inte ställer upp för ett fritt samhälle där alla oavsett, kön, sexuell läggning, ålder, handikapp och etnisk bakgrund ska kunna leva jämställt, jämlikt och rättvist.

    Anders Lago, envåldshärskare? Varför ställer inte miljöpartiet eller vänsterpartiet upp på en solidarisk handling för HBT gruppen i Södertälje?

    Dessutom, när argumenten tröt, påstår han felaktigt att vi inte stöttade RFSL när de behövde förstärkning efter en jobbig vinter för att klara sina lokalkostnader. En lokal som de dessutom fått hyra tack vare Centerpartiets engagemang. I kultur och fritidsnämnden föregicks beslutet av en diskussion som handlade om återremiss för mer beredning kring halverat bidrag, nya billigare lokaler mm. När det inte blev någon återremiss och det blev dags att besluta ställde Centerpartiet upp på förslaget och RFSL, återigen.

    0 Response to "Anders Lago vägrar att hissa HBT flaggan i Södertälje!"