• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET  Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

  REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE  "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

  Spårbilar och parkeringsplatser i kvällens fullmäktige

  Upplagd av Tage Gripenstam On 21:09
  Spårbilar är en knepig fråga. I grunden är jag positiv, men det finns många frågetecken att reda ut, placering och finansiering är kanske de mest knepiga, men också att kunna visa hur effektivt det blir. I kväll har vi haft debatt om detta, en debatt som tyvärr blir alltför mycket tyckande utifrån att man har egna känslor att ta hänsyn till inför de förändringar som det skulle innebära om det förverkligas.

  Jag talade lite i egen sak när jag berättade för fullmäktige om bussprojektet som pågår tillsammans med Scania bussar och SL på centerpartiets initiativ, det är förmodligen både enklare och smartare att utveckla det spåret för att få Södertälje att bli världens bästa kollektivtrafikstad.

  Dessutom hann vi med en fullständigt osund debatt om den nya parkeringsplatsen vid mörten. Osaklig så tillvida att det nya polishusets placering felaktigt användes som argument till varför man inte ska göra iordning och asfaltera en välbehövlig parkering. Polisledningen har i första hand sett att de vill ligga där det nuvarande huset finns, inte på parkeringsplatsen, vill dom det så får de väl betala för det intrånget. I debatten användes de blivande 40 talet p-platser vid stadshuset som ett argument, jösses vilka av de 450 medarbetarna kommer att få stå där. Nej nog behövs p-platsen, inte minst för miljön, idag går allt skit från bilarna rakt ned i backen, och vill Mats Siljebrandt ta ansvaret för det så varsågod. Nej äntligen blir det ordning på platsen.

  Två viktiga beslut fattades i full enighet under kvällen, Södertälje kommun är nu beredda att köpa Brandalsund från Stockholms stad, mycket bra och ett steg mot ett bättre arbete för att minska användandet av smällare och rakter togs i ett nytt beslut kring vad man får och inte får göra.

  0 Response to "Spårbilar och parkeringsplatser i kvällens fullmäktige"