• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET  Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

  REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE  "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

  290 till 29 skolsatsning i Sveriges sämsta skolkommun

  Upplagd av Tage Gripenstam On 20:02
  Idag beslutade Södertäljes kommunfullmäktige att satsa ytterligare 50 mkr, 35 miljoner på skolan och efter vårt alliansförslag 15 miljoner kr på förskolan.

  Vanstyre
  Södertälje kommun har under den nuvarande majoritetens s v mp styre blivit en allt sämre skolkommun. Så den här satsningen kommer i tolfte timmen.

  Centerpartiet har sett problemet under flera år och år efter år föreslagit 20 miljoner kr mer på förskola och skola.

  Enbart pengar ingen lösning
  Pengarna är i sig självt ingen lösning på problemen. De måste kompletteras med andra insatser från alla de som bär ansvar, kommunen, skolan, lärarna, eleverna och föräldrarna. Men s v och mp ovilja att diskutera den pedagogiska utvecklingen i andra termer än fräscha lokaler gör det naturligtvis omöjligt att åstadkomma förbättrade resultat.
  Att man dessutom tillåter en organisation där lärarna producerar så mycket rapporter att det blir skadligt för undervisningen med mindre tid med eleverna än vad som annars skulle vara möjligt är oansvarigt.

  Att hjälpa föräldrarna,
  ställa större krav på eleverna på till exempel närvaro, skolk påverkar resultaten så mycket att det märks i statistiken, och naturligtvis öka undervisningstiden för lärarna inom ramen för befintliga avtal är några åtgärder som måste till utöver extra pengar.

  0 Response to "290 till 29 skolsatsning i Sveriges sämsta skolkommun"