• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET  Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

  REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE  "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.


  Igår hade vi Sl samråd mellan Sls styrelse och Nynäshamns kommun. Ett konstruktivt möte som leddes av Lennart Kalderen, övriga från styrelsen i SL som deltog var jag själv och Staffan Holmberg och några duktiga tjänstemän med Per Ekberg i spetsen. Kommunen hade full uppställning med kommunalråden och chefstjänstemän.

  Naturligtvis var pendeltågen och direktbussar in mot Stockholm viktiga frågor och med tanke på det elände som Nynärhamnsborna haft till och från förstår man att det står högt upp på Agendan. Här kunde vi meddela succesiva förbättringar, några kommer redan vid nästa tidtabellbyte i december, annars är det tre steg som man måste igenom; nya spår och station vid Nynäs Gård, dubbelspårsutbyggnaden och slutligen Citybanan med arbeten norr om Stockholm innan kapaciteten blir riktigt bra.

  Nynäshamn växer snabbt och det kräver att SL möter med ny eller ändrad busstrafik även inom staden. Alla var rörande överens och ett samarbete kring detta kommer snarast igång mellan SL och kommunen.
  Fler frågor, närtrafik, Waxholmstrafieken mm, fanns på agendan. Samtalstonen var god och alla drog åt samma håll, det lovar gott. När Nynäshamn växer måste kollektivtrafiken växa.

  När sammanträdet var slut beundrade vi utsikten över fjärden och bilderna är tagna från verandan utanför sammanträdesrummet.

  0 Response to "Kollektivtrafik i och till och från Nynäshamn, SL samråd"