• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    HBT Telefonjour - varför ska det behövas?

    Upplagd av Tage Gripenstam On 16:13

    Ni som följer med i media har sett och hört att jag lagt en motion i Södertälje kommun om att införa en jourtelefon för HBT - gruppen, likt de som finns för kvinnojouren och brottsofferjouren.


    Ibland ställer jag mig frågan varför människor, som borde vara ödmjuka, förstående och solidariska med varandra, överhuvudtaget orkar lägga energi, ond sådan, på att fördöma, mobba, trakasera osv andra männsikor därför att de har en annorlunda sexuell läggning, annan religion, kommer från annat land, ja listan kan göras lång.

    Nu är det så! att det finns de som absolut måste ge sig på andra, varför kan man undra? de utgör ingen fara för andra, de är människor - inget ufo från rymden, de tar samma samhällsansvar, de försörjer sig på ett utomordentligt sätt om de inte blir diskrimenerade.

    Beror ondskan på eget behov av manifestation, jag är normal därför bättre andra - prioritera mig. Eller, jag är så otrygg i min egen värld att jag tvingas se andra i sin värld som ett hot. Eller, missunnar jag andra att ha funnit sig själva och att de därför blir starka.

    Funderingarna blir snabbt många och svaren få - eftersom det inte finns någon logik i att det ska vara på det här sättet.

    Tyvärr måste vi också lägga till HBT- gruppen till de som utsätts, särskilt i Södetälje för trakaserier av olika slag, alltifrån glåpord till hot och våld. Därför menar vi att det behövs en telefonjour som HBT - gruppen kan vända sig till med sina speciella bekymmer.

    En något försenad nyårsönskan. en önskan jag gör allt för att förverkliga, kan vara lämplig att avsluta med:
    -Ett svenskt samhälle, ett Södertälje där alla har lika rätt och är lika mycket värda, ett tryggt samhälle utan våld, där ung som gammal dygnet runt kan röra sig fritt utan rädsla, där vi alla har en positiv respekt för varandra-.

    1 Response to "HBT Telefonjour - varför ska det behövas?"

    1. Jag tycker du har alldeles rätt i din uppfattning - varför kan vi inte vara förstående och toleranta mot varandra. TG