• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Länge sen sist

    Upplagd av Tage Gripenstam On 21:49
    Hej

    Våren har gått ruskigt fort och nu är jag inne på min första semestervecka. Det roligaste som hänt är att min dotter Sarah tagit studenten, en rejäl familjefest blev det när hon tillsammans med två kusiner gick ut gymnasiet.

    Första semesterveckan har varit fylld av saker som måste göras. Min kärlek, Regiana, har åkt till Brasilien för att träffa släkten och reda ut sånt som man ibland måste göra inom familjen. Själv avbryter jag semestern för att åka till Almedalen för första gången, det ska bli spännande.

    Senaste tiden har jag återigen varit tvungen att höja rösten för en utsatt grupp i Södertälje, HBT-gruppen, tidigare har vi föreslagit en telefon jour som vi nu arbetar för att den ska förverkligas. Vi har under det senaste året stöttat RFSL i Södertälje för att de ska få en bättre och tryggare lokal och att de ska kunna bedriva sitt upplysningsarbete i skolorna och på gator och torg. Senast ville jag och centerpartiet att Regnbågsflaggan skulle hissas under EUROPRIDE första veckan i augusti för att visa att Södertälje är en mångfaldens kommun på alla sätt, mottagandet från Anders Lago var utan större engagemang - så vi får se hur det blir.

    En annan fråga som jag försökt att hyfsa -igen- är frågan om sjukhusets vara eller inte vara. Socialdemokraterna med stödpartier fortsätter att ljuga i folk att sjukhuset är hotat, dvs att akuten ska läggas ned. Det är inte sant och den lösning som nu växer fram kommer sannolikt att långsiktigt innebära ett förändrat men stärkt akutsjukhus i Södertälje.

    De första semesterdagarna har jag försökt komma igång med snickeriarbetena hemma på huset, det går men trögt.
    Vill passa på att säga att det är roligt att vara ordförande i Hölö - Mörklö IF nu är Åbynäs igång tack vare ideell krafter. Tack för säsongen som varit, ha en bra sommar alla ledare, aktiva föräldrar, aktiva utövare och förtroendevalda.

    Ska bli kul att rapportera om vad jag får uppleva i Almedalen, politiskt och privat.

    Vi hörs

    1 Response to "Länge sen sist"

    1. Ville bara testa om det var enkelt att kommentera, det var det, så välkomna ni som läser min blogg och vill vara med och tycka.