• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Anders Lago har ingen koll

    Upplagd av Tage Gripenstam On 14:44

    Publicerad på LTs debattsida 27 februari 2009

    Anders Lago påstår i LT 14 februari att polisen i Södertälje är föremål för nedskärningar av polispersonal. Man frågar sig oroligt om han inte pratar med sin partikamrat och kollega kommunalrådet Susanne Bergström. Hon är ledamot av polisnämnden i Södertälje polismästardistrikt. Vid senaste nämndmötet fick polisnämnden av polismästaren och hans personal ett klart besked att de besparingar som polisen i Södertälje ska genomföra inte innebär färre poliser i Södertälje.

    Sedan varning för Anders Lago. När vi nu fått ett så fint Stadshus i Södertälje med så stora glasytor utgör nämnda kommunalråd en klar fara. Han ”kastar sten när han sitter i glashus”.

    Det är nämligen så att den enda regering som skurit ner på polisutbildningen är den socialdemokratiska regeringen, 1996 till 1998 togs det inte in några elever på polishögskolan (källa polishögskolan). Ett svart hål i polisutbildningen skapat av socialdemokraterna.

    Men nu håller alliansregeringen m, fp, c och kd på och reparerar socialdemokraternas skador på denna del av rättsväsendet. Men när det under så lång tid inte utbildas några poliser blir det luckor. Men alliansregeringen kommer att fylla de luckor som socialdemokraterna skapat.

    Lokalt i Södertälje finns det problem vad avser den så kallade vardagsbrottsligheten.
    De personer som står för denna får för stort utrymme. Tiden från larm till ingripande blir för långt. Anledningen till att det blir så är polisens organisation med länskommunikationscentraler. Vilket undertecknade vid flera tillfällen påpekat. Alltså det blir ett ”filter” för Södertäljes del på Kungsholmen i Stockholm.

    Där ska vardagsbrottsligheten i Södertälje ”trängas” med vardagsbrottsligheten i hela Stockholms län. Under tiden som prioriteringar görs på Kungsholmen i Stockholm får polisen i Södertälje inget veta. Stationsbefälet i Södertälje får inte veta. Således så finns polispersonal på plats i polishuset och ute på fältet i Södertälje som känner lokala förhållanden men de ”äger” inte akuta operativa ärenden i det egna polismästardistriktet. Där finns en stor del av otryggheten.

    Vi välkomnar fler än Lago att ta ut huvudet ur sandhögen och se problemet.
    Lösningen på problemet har centerpartiet, se till att stationsbefälet på polishuset blir ”delägare” i akuta operativa ärenden så får alla kriminella mindre tid på sig att agera.

    0 Response to "Anders Lago har ingen koll"