• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Måndag den 2 mars - dagen före

    Upplagd av Tage Gripenstam On 21:14
    Fyller år i morgon ska bli trevligt med en hemmakväll med kaffe och tårta. Och kanske ett glas wiskey. Rundar precis av kommunfullmäktige. Dagens heta deabatt, handlade om finanskrisen där helt plötsligt Anders lago bjöd upp till dans med att göra gällande att regeringen inte gör något åt finanskrisen. Skönt tycker jag, att regeringen inte sprätter pengar hur som helst när finanskrisen är global, då krävs det extra eftertanke innan åtgärder sätts in så att vi inte gör fel saker och hamnar på ruinens brant som nation.
    Västkusten var naturligtvis uppe som förskräckande exempel, jag kan för mitt liv inte begripa att det på allvar finns politiker och personer som tycker att Saab ska förstatligas. Hur ska staten kunna driva en bilfabrik när varken Saab eller GM fått ordning på verksamheten under de senaste 20 åren. Dessutrom har regeringen lovat att ställa ut 28 miljarder som garantier för lån hos ECB (europeiska centralbanken), GM har till skillnad mot Volvo personbilar avstått från den möjligheten.
    Fullmäktiges ordförande sa ifrån att vi inte skulle föra en debatt om nationell politik. Men när hennes egen partikamrat Anders Lago väljer att starta en sådan ja då får man väl gå hem och ta vederbörande i örat inför kommande möten.
    Nationaldemokraten, Marc Abrahamsson, gjorde det igen han lyckades uttala sig så nära rasistiskt man kan och skyllde som vanligt alla problem på invandrarna och flyktingar, regringens flykting- eller som han säger mångfaldspolitik var återigen fienden. Budskapet är entydigt, rösta på mig för ett tryggt Södertälje så jag ska deportera 40000 invandrare från Södertälje till nya hemländer som han själv skapat åt dessa!? Hoppas han efter det är beredd att ta alla tuffa, slitsamma och dåligt betalda jobb som många av dessa utför för att vårt samhälle ska fungera. Och man kan undra har han inte förstått att krisen är global - lever han på samma jordklot som vi andra?

    0 Response to "Måndag den 2 mars - dagen före"