• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Låt det nya byggbolaget rusta miljonprogramshus

    Upplagd av Tage Gripenstam On 14:34

    Publicerad på LTs debattsida 6 juli 2009

    På vårt Södertälje kommuns, eget seminarium på tisdagen i Almedalen presenterades ett samarbete mellan byggföretaget Peab och Södertälje kommun.

    Jag själv gillar idén men är kritisk till hur det formellt gått till.

    Anders Lago presenterade förslaget som om det vore klart och att alla partier var väl informerade och stod bakom förslaget. Då blir man frågande, eftersom det inte stämmer och den formella gången återstår.

    Nej, ministerstyre är väl snarare rätt ord. Förslaget måste granskas så att det inte sätter konkurrensen ur spel eller missgynnar våra lokala och andra byggföretag. Men som sagt idén är inte så tokig, Från Centerpartiets sida vill vi följa upp ett av våra tidigare förslag att rusta upp våra miljonprogramområden. Låt oss pröva om det nya samarbetet som en av sina uppgifter kan delta i upprustningen.

    Att satsa här ger stora energi- och miljövinster. Samtidigt kan områdena ges en bättre livsmiljö, få en högre status, helt enkelt bli ett område där folk trivs och vill bo. Dessutom skapas många arbetstillfällen. Från Centerpartiets sida har vår nationella partistämma, på bland annat mitt förslag, beslutat att se över möjligheterna att ge bidrag för att få igång detta.

    Det är också dags att göra satsningar för att få fler människor att besöka dessa områden, till exempel finns det ett förslag från Fornhöjdens Vårdcentrum till ett ”grändrum”. Det skulle placeras mellan livsmedelsbutiken och vårdcentralen och innehålla ett kombinerat natur- och kulturplats, där bland annat akvarier och konst skulle finnas att beskåda och studera.

    Jag anser detta ett förslag värt att pröva och sannolikt stödja.

    0 Response to "Låt det nya byggbolaget rusta miljonprogramshus"