• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Prioritera turismen till Södertälje

    Upplagd av Tage Gripenstam On 16:14

    Publicerad på LTs debattsida 11 juli 2009

    Vår ambition måste vara att bli Sveriges främsta företagarkommun. Vi har två stora företag som gör oss till en mer forskarintensiv stad än Uppsala, vilket också stärker tesen att vårt välstånd bygger på livskraftiga företag, gärna stora. Men för att stora företag ska finnas måste det finnas många små och medelstora företag, både för att få samhället att fungera och må bra, men också för att utan att någon startar ett företag blir det inga nya stora företag.

    Företagandet är centralt i mitt politiska arbete. Min idé är att Södertälje ska vara Sveriges företagsrikaste och företagsammaste kommun, den mest entreprenöriella.

    Tänk er att ni kommer till New York och säger att ni kommer från Sverige, Södertälje, och möts av ett glatt ”Ah, Little Bagdad, your Chinatown”, och det sägs positivt. Det blir en intressant plats att besöka, sjudande av liv, kultur och företagsamhet.

    Det är dags! Vi kan inte bortse från problemen – men vi måste sluta problematisera och börja nyttja och utveckla alla möjligheter som mångfalden och alla invånare i Södertälje ger. Här finns en stor potential i en levande stad och kommun med många människor som, till skillnad från mig och andra ”ursprungssvenskar”, flytt ett land för att hitta ett bra och positivt liv i ett nytt land. Inte vill de vara beroende av försörjning från samhället. Det är bland annat här företagsamheten startar. Hos människor med vilja, kraft och idéer.

    Låt oss möjliggöra detta och riva de problembarriärer (språk, regelkrångel och så vidare) vi så lätt bygger upp. En näring som jag är övertygad om går att utveckla är besöksnäringen. Grundförutsättningarna finns. Här går det att förena land och stad. Besöksmålen finns med allt vad staden kan erbjuda – ett rikt restaurangutbud, vatten ända in på gågatan. Tom Tits, Torekällberget, en avancerad skejtbana, Sydpoolen, Slussholmen och Kusens backes grönska, Kulturhuset i Järna, Oaxens skärgårdskrog, Tullgarns slott, närheten till Nykvarn och Taxinge slott och många hantverksbutiker och andra spännande och trivsamma
    besöksmål både på landsbygden och i staden.

    Närheten till E4/E20, järnvägsstation, Stockholm och Skavsta flygplats skapar unikt goda möjligheter. En satsning har skett på Turistvägen, en besöksväg från Järna till Trosa med utpekade besöksmål. Nu behöver vi ta nästa steg: låt oss se till att en gemensam bokningscentral etableras i Södertälje, låt det bli en av grundstenarna för en växande besöksnäring.

    Förarbetena är gjorda och gäller för området mellan Södertälje och Norrköping. Arbetsnamnet är 9 Vikar. En av de duktiga privata entreprenörer som tagit fram konceptet är Lars-Gunnar Thor som också under flera år gjort Turistvägen till vad den är i dag.

    Här finns möjligheter att få till en kraftfull satsning på turism som både skapar nya företag och arbetstillfällen, men också på ett positivt sätt bidrar till att stärka Södertäljes varumärke.

    Vilket i sin tur leder till att andra företag vill etablera sig här och att fler människor vill bli och förbli Södertäljebor.

    0 Response to "Prioritera turismen till Södertälje"