• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Södertälje kommun släcker lamporna en timma för en ljusare framtid!

    Miljö och klimatfrågorna behöver både långsiktiga och djupa förändringar men också aktiviteter som uppmärksammar och påminner oss om allvaret i klimatförändringarna,
    Centerpartiet står för både och.

    Lördagen den 27 mars klockan 20:30 genomförs världens största klimatmanifestation. Under Earth Hour släcker hundratals miljoner människor, organisationer, företag och städer lamporna under en timma.

    Som en av Södertäljes större fastighetsägare kan kommunen gå före för att uppmana och uppmuntra alla fastighetsägare och hyresgäster att delta i manifestationen 2010. Naturligtvis är det vår uppfattning att tryggheten inte får sättas på spel men att i övrigt kunna släcka ned belysningen.

    Det är ett sätt bilda opinion och bidra till att sätta fokus på en av vår tids stora ödesfrågor. Södertälje kan tillsammans med hundratals andra kommuner bidra till att uppmärksamma klimatfrågan.

    Centerpartiet vill att Södertälje kommun deltar med alla sina hus och uppmuntrar andra att delta i Earth Hour manifestationen.

    Därför vill jag uppmana Kommunstyrelsen ordförande att ta initiativ till att Södertälje kommun som fastighetsägare inte bara deltar utan också aktivt uppmuntrar alla invånare i södertälje kommun att delta i Earth Hour manifestationen, att med hjälp av kommunens informationsavdelning ta initiativ för att övriga fastighetsägare och hyresgäster ska få chansen att delta i manifestationen.

    Jag vill också uppmana alla andra kommuner som inte redan planerat för detta att göra det - visa klimatarbetet er solidaritet och delta den 27 mars klockan 20.30.

    0 Response to "Eatrh Hour 27 mars - jag vill uppmana alla att delta i kampanjen"