• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET  Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

  REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE  "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

  Landsbygdutveckling är viktigt även i Södertälje kommun. Nu har återigen en utredning gjorts för att se om det finns förutsättningar att dela Södertälje kommun igen. I en ny Södertälje kommun och en ny Järna kommun.
  Utredningen visar att det går men att det kan krävs uppoffringar från oss som ska bo i den nya Järna kommun. Frågan just nu blir, ska vi genomföra en folkomrösting eller inte?
  Personligen tycker jag att det borde genomföras en folkomröstning och att i den ska Järna, Hölö-Mörkö och Vårdingeborna delta. Utredningen ger vid handen att LSS utjämningssystemet fortfarande ger en sned kostnadsfördelning vilken skulle drabba Järna negativt, å andra sidan finns det inget som talar för att det inte skulle kunna fungera. En utmaning - men varför inte.

  Landsbygdsutveckling
  En sak glädjer mig, vi närmar oss en färdig ansökan för Leader. Det kommer att innebära att våra företag, organisationer kan söka bidrag för att utveckla företagsamheten på landsbygden.
  Tyvärr varade inte glädjen så länge, i LT braskade rubrikerna. Inget bredband när Telge Energi lägger ned sina elkablar i marken i Enhörna. Telge Nät som ansvarar för stadsnätet vill inte betala för tomrör som kan förbereda för en kommande bredbandssatsning.

  1 Response to "Vår landsbygd i Södertälje förtjänar en Centerledning"

  1. Anonym Said,

   Varför bor du på landsbygden när du pratar så varmt om mångkulturen? Vore inte Ronna ett bättre alternativ för dig?