• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET  Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

  REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE  "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

  KTH studenternas ideer för Södertälje

  Upplagd av Tage Gripenstam On 16:22
  Gårdagens födelsedag gick bra och tack alla ni som grattat i olika sammanhang. Jag mötte idag studenternafrån KTH som visade på ideer på projekt för att göra Södertälje till en ungdomligare stad. En del förslag stack verkligen ut och var spännande. Skaparförmågan var det minsann inget fel på.
  Två som fastnade särskilt var "torgskärmen" en skärm på torget där man möter människor andra torg i världen. Verkliga möten dygnet runt via stora "tv-skärmar" placerade i andra städer. Fantisera att du går på torget och möter Felipe och hans flickvän i Barcelona på vår Tv-skärm på stora torget, bredvid ligger ett fik som också är uppkopplat med ett annat fik, kanske på samma torg i Barcelona och du fikar tillsammans med kompisar i Catalonien, mycket spännande. Det andra var ett besökspaket för Södertälje - en bra ide med många detaljer, det är bara för Tälje Träffpunkt att ta till sig.
  Förresten, våra gymnasielever hade också bra ideer på mötesplatser, placerade på Slussholmen, jag tar med mig ideerna till arbetet kring Södra Stadskärnan.
  Nu ska jag på landstingsgruppmöte och bland annat diskutera hur planeringen för Stockholms län ska se ut för de närmaste 10 åren - kul.

  0 Response to "KTH studenternas ideer för Södertälje"