• NOLLVISION FÖR FRÄMLINGSFIENTLIGHET



    Några tips för dig som vill hjälpa oss att skapa en vänligare och mer tolerant tillvaro i Södertälje

    REGNBÅGSFLAGGA SKAPAR POLITISK STRID I SÖDERTÄLJE



    "Att flagga regnbågsflaggan är en viktig symbolhandling - att man visar att man backar upp alla gruppers rättigheter", säger Tage Gripenstam till DN.

    Telge AB gör en insats för klimatet-jovisst men?

    Upplagd av Tage Gripenstam On 12:03
    Vi i Centerpartiet har krävt och fått beslutat i kommunfullmäktige (bolagens ägare) att målet för energibesparingar ska vara 3% om året i all kommunal och koncernverksamhet i Södertälje kommun. Så trots det i övrigt goda resultatet blir man minst sagt förvånad när man skryter kring ett mål på 2% som man dessutom inte uppnår när kraven är 1% högre.
    Trots det finns det anledning att gratulera vårt gemensamma bolag till bra resultat i Det långsiktiga klimatarbetet och kraven om energibesparingar.

    Nedan får du lite fakta om utvecklingen hämtat ur Telge AB pressmeddelande;

    Telge håller klimatlöfte och minskar koldioxidutsläppen
    Telgegruppen klarar sitt långsiktiga miljömål som innebär att koncernen ska minska sin klimatpåverkan med 2 procent om året. Sedan 2006 har Telges utsläpp av koldioxid minskat med 8,6 procent. Samtidig har koncernens energiförbrukning minskat med 3,9 procent.

    Telgegruppen har formulerat ett ”Telges Klimatlöfte” som innebär att koncernen ska minska både utsläppen av koldioxid och energiförbrukningen. 2006 släppte koncernen ut drygt 122 000 ton koldioxid och 2009 hade utsläppen minskat med 10 ton eller nästan 9 procent. – Vi håller vårt klimatlöfte som innebär att Telgegruppens koldioxidutsläpp ska minska med två procent om året. Räknar vi in våra verksamheters, exempelvis Telge Energis, positiva inverkan på våra kunder är vi klimatneutrala, säger Gunnar Hanson, miljöchef på Telge. Förutom koldioxidmålet finns ett energieffektiviseringsmål som innebär att företagets energiförbrukning ska minska med två procent om året. Energianvändningen har på tre år minskat med 3,9 procent vilket är något lägre än målet som är på 6 procent. Men energieffektiviseringen har förbättrats påtagligt det senaste året.– Störst energibesparningspotential har tilläggsisolering, ventilationsåtervinning, fönsterförbättring och andra liknande åtgärder som våra fastighets- och bostadsbolag genomför, säger Gunnar Hanson. Även när det gäller bilar och andra fordon finns stora möjligheter att minska företagets miljöpåverkan. Telge Bostäder har nyligen köpt in koncernens första biogasbil och Telge Återvinning har inlett ett samarbete med SYVAB som innebär att matavfall kommer att omvandlas till fordonsgas. – Det ska bli spännande att se vad som händer när vi börjar byta ut fordonsparken, säger Gunnar Hanson.Telgegruppens utsläpp av koldioxid:Startvärde 2006: 122 860 tonMål 2009: 115 635 tonUtfall 2009: 112 290 ton

    0 Response to "Telge AB gör en insats för klimatet-jovisst men?"